Pages

Subscribe:

Wednesday, 21 October 2015

Strok Pulih Dengan Vivix


Assalamualaikum pembaca sekalian,

Lately aku banyak dapat inquiries psl vivix utk ikhtiar merawat strok. Dari mcm2 background tapi mereka sgt positif utk pulih. Jadi kali ni aku nak share sikit pengalaman customer yg dah semakin pulih selepas ambik vivix. 


Dipendekkan cerita, mak kpd adik ni kena strok dah 2 hari. Doktor dah sahkan strok sebelah badan dan menjalani terapi. Memang tak boleh gerakkan tgn dan kaki walaupun jari jemari. 


Lepas 2 hari mkn, mak dia boleh gerakkan jari kaki dan tgn slow2. Lepas seminggu dah blh berjalan tapi dipapah. Lepas sebulan dah blh dibawak berjalan keluar rumah dan buat kerja rumah mcm biasa. MasyaAllah, seaungguhnya sakit dan kesembuhan tu datangnya dari Allah jua.


Sekiranya anda berminat blh hubungi melalui whatsapp dan akan dibalas dlm masa 24 jam.

FAIZURA
018 3770904


Testimoni terkini.
Bulan September 2015.
Pesakit Strok Sebelah Badan


Selepas 2 hari pengambilan VIVIX








 Selepas hampir sebulan pengambilan







Thursday, 26 March 2015

Sakit Pinggang dan Belakang Selepas Bersalin

Awal2 lepas bersalin Rania, aku selalu sakit belakang terutama bahagian yang kena bius masa operate czer tu. Kalau lambat makan je masuk angin tapi serang kat part tu jugak. Aku tak sure jenis analgesic apa tapi yang pasti bukan epidural, sebab sebelum cucuk tu aku sempat tanya kat doktor tu epidural ke. Dia kata tu bukan tapi lagi kuat dari epidural. Sebab kes aku emergency, fetal distress dah berak dalam perut. Benda tu lagi cepat dari epidural kesan kebasnya dalam 10 minit. Kalau epidural 20-30mins menurut doktor tu lah. 




Banyak cerita aku dengar bius ni boleh menyebabkan sakit belakang, menyebabkan jadi pelupa la tapi aku sendiri tak tahu sejauh mana kebenarannya. Mungkin jugak lepas bersalin aku kurang kalsium sebab Rania dah serap habis during pregnancy. Wallahualam. 




Aku bercerita dengan kawan aku sorang ni, rupanya dia pun pernah ambik epidural masa bersalin. Lepas bersalin selalu sakit2 belakang sampai  tak boleh memijak. Tapi dia bijak, dia try makan OSTEMATRIK. Lepas amalkan memang banyak perubahan. Dah tak sakit belakang lagi. Duhhhh sekali lagi, this time aku memang aku terus order OSTEMATRIK. Duit boleh cari, badan sakit sendiri tanggung ma.




Pengalaman aku makan ostematrik, 1st time makan aku ambik 2 biji jer dulu malam tu. Aku takut healing crisis badan aku t ak boleh tahan. Malam tu tido nyenyak jer, esok pai badan rasa best takde lenguh2 sengal. Maklom la selalunya dah seharian jaga anak dengan kerja rumah memang badan sengal2 lah kan. 2nd day makan ambik 2 biji jugak, terjaga tengah malam. Badan rasa bisa2 sengal. Ni semua healing crisis. Tapi malam tu aku rasa sakit gila bahagian tangan. Banyak toksik la tu kat tangan. 




Aku memang dah ready dengan healing crisis ni, sebab petanda sesuatu produk kesihatan tu bagus atau tidak, bila korang rasa "bertambah sakit" tu maksudnya suplement tu dah bertindak balas dengan badan yang bermasalah. Rasa sakit pada otot dan sendi tu maksudnya badan aku berasid, toksin berkumpul dibahagian sakit tu. Frankly speaking, aku dah makan banyak brand kalsium sebelum ni, langsung tak kena healing crisis macam  ni. Serius. Tapi lepas tu memang aku dah takde sakit2 pinggang lenguh2 badan. Alhamdulillah. Aku just share pengalaman aku jer. Nak tolong orang senasib aku.






Wednesday, 25 March 2015

Pelupa Selepas Bersalin (Short term memory lost).

Nyanyuk muda. Itu lah aku sekarang ni.


Sekarang ni aku perasan sejak lepas bersalinkan Rania, aku cepat sangat lupa. Stress jugak tau. Mau tak stress, kejab2 ko lupa mana kunci kereta, mana simpan charger, segala tok nenek lah lupa. Tak pasal2 jadi bahan gaduh kadang tu. 


Baru-baru ni terbaca ada kawan bagitau puncanya semasa mengandung otak ibu mengecut, banyak DHA dari otak ibu dan zat-zat lain disedut untuk bagi kat anak dalam kandungan.


Sebab tu ibu-ibu cepat lupa.. jadi memang kena amalkan supplemen terutama OMEGA 3, selain membantu menambahkan ingatan, omega pun bantu menegangkan kulit muka juga tau sebenarnya. Tak caya baca statement Dr Zubaidi yang femes amos tu. 



Ya Allah aku ni nama je jual Shaklee tapi langsung tak tau punca aku pelupa sebab tu, maka aku harus lah makan Omega Guard lepas ni. Byk sgt DHA aku kena serap dek Rania masa dlm perut dulu. Tu la sapa suruh dulu tak kenal Shaklee awal2, kalau tak kan boleh amalkan makan masa pregnant.



Bulan ni harus ku telan Omega Guard ni, walawehhh boleh kurus jugak ni! Sebab Omega Guard boleh cairkan lemak. Haaaa korang mesti tak tau kan? Hihi! Korang nak? roger aku lah;

FAIZURA
018 377 0904









Tuesday, 24 March 2015

Pengedar Shaklee Shah Alam

Assalamualaikum! Kepada pengunjung blog yang disayangi, sesiapa yang berminat nak dapatkan barangan Shaklee disekitar Shah Alam boleh hubungi saya. 


Faizura
018 377 0904 
instagram: brilliant_little_caliph